Manden bag den såkaldte hybridgenerator, Rune Eilertsen, arbejder i øjeblik på højtryk for at færdigstille neste generation hybrid generatorer, der blandt andet skal bruges til offshore og af militæret – den nye MPU Serie 1000 er planlagt klar til salg her i landet i august 2024.

Har man som virksomhed planer om indkøb af nye generatorer, kan det så absolut anbefales at følge med i det arbejde, der i øjeblikket foregår på adressen Røjlevej 24 i Årslev.

Her er den 56-årige elektronikteknikker og iværksætter Rune Eilertsen nemlig i gang med at færdigudvikle en ny supergenerator, der allerede nu er forudbestilt af norsk militær, og som efter planen bliver tilgængelig her i landet i august 2024.

Manden med de norske rødder har tidligere succesfuldt stået bag udviklingen af en såkaldt hybridgenerator.

GRØN GENERATOR

En type generator, der ikke bare er yderst miljøvenlig, men også har en markant forbedret vægt/ydeevne/robusthed er i pipeline.

–Som tidligere modeller er det en unik sammensætning af hardware, hvor maskinen kan operere i et stort temperatur-område og under svære remote-forhold. Den ny generation tager det hele et kraftig hak opad.

Den bliver mere autonom, optil 20% bedre fuel-economi end den tidligere, og helt op til 90% bedre end en almindelige diesel generator.

Den er dermed endda grønnere, men samtidig med 20% højere ydelse. Dog samtidig 20% lettere end mine tidligere udviklede modeller. Chassis bliver væsentlig mere robust, trods den

lavere vægt, med integrerede løft og fastgøringspunkter. Den skal kunne trække fuld effekt i minus 40 grader, uden forvarmning, men også yde i plus 45 grader, fortæller Rune Eilertsen.

Han oplyser videre, at hybridgeneratoren med det foreløbige navn ”MPU Serie 1000” her i landet planlægges sælges til virksomheder, offshore, militær og andre offentlige institutioner.

En parameter for offshore er at kunne levere 150 kVA med modulvægt under 1000kg. Hvilket ikke har vært set i markedet med batteri hybrider før. Dette åbner for offshore brug, og også remote-arbejde med helikopter løft.

–Der vil være en masse fordele for vores kommende kunder, når de bestiller den nye model.

Maskinen kan leveres i forskellige størrelser og på maskine trailer, lang solpanel trailer, på skids, i løfteramme, afhængige af kundens behov.

STOR INTERESSE

–Samtidig giver generatoren en høj peak, og når den kører i tomgang, bruger den meget lidt diesel. Blot med sine integrerede solpaneler i drift er forbrug nul liter i timen på sol dage, og 0,1 liter i timen i den mørke årstid/nat.

Det vil sige, at kunderne sparer helt op mod 98 procent diesel i standby i forhold til andre dieselgeneratorer. Taler vi eksempelvis om havmølleparker, vil der kunne blive effektive diesel besparelser på typisk 75 procent, og servicebehovet reduceres med 80% for motor service« forklarer Rune Eilertsen.

Selvom MPU 1000 Serien er under udvikling, har Rune Eilertsen allerede igennem HG System Norge AS en række firmaer som afventer maskinen til køb eller leje.

–Interessen er stor. Ikke bare fra virksomheder, men også fra investorer. Så vi glæder os meget til vi kan præsentere det nye produkt her i Danmark i løbet af august 2024, tilføjer han afslutningsvis.

———–

HG System ApS

Røjlevej 24 5792 Årslev Telefon: 35430000/ 31635900 Mail: rune@hgsystem.dk