I en tid, hvor der fokuseres på begreber som veganer, vegetarer og bæredygtighed er Inco Svendborg Slagtehus A/S nye direktør, Michael Sandholdt Sund ikke i tvivl om det gode køds overlevelsesmuligheder.

Selvom danske forbrugere igen og igen får at vide, at forbruget af animalske fødevarer er en stærk kandidat til den tvivlsomme titel som verdens største miljøproblem, så får det ikke Inco Svendborg Slagtehus A/S’ nye administrerende direktør Michael Sandholdt Sund til at frygte for fremtiden.
– Nej absolut ikke. Jeg glæder mig over at være tiltrådt i min nye stilling og jeg har en fast tror på, at godt kød aldrig vil gå af mode. Og det er jo netop det, vi producerer her. Nemlig kød af højeste kvalitet. Jeg tror ikke, at folk generelt stopper med at spise kød. Vi vil nok se, at mange spiser mindre men bedre kød. At man går mere og mere op i kvalitet, at det er lokalt produceret og har et lavt CO2-aftryk. Der mener jeg da, at vi har en klar fordel, understreger direktøren, da Erhverv Fyn lægger vejen forbi det velrenommerede slagtehus.

INCO Svendborg Slagtehus A/S har været en fast bestanddel af lokalsamfundet i generationer. En stolt institution i kødindustrien, der igennem årene har formået at bevare sin traditionelle charme samtidig med at omfavne moderne trends og krav til kvalitet. Med rødder tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede har INCO Svendborg Slagtehus en lang historie med at levere førsteklasses kødprodukter til kunderne.

Fra de tidlige dage med håndværksmæssig slagterkunst til dagens avancerede produktionsfaciliteter er slagtehuset forblevet tro mod sin kerneværdi: at levere kød af højeste kvalitet.
– Men det er ikke kun kvaliteten af produkterne, der har sikret INCO Svendborg Slagtehus en trofast kundebase gennem årene. Således har vi implementeret strenge standarder for både produktionsmetoder og sourcing af råvarer for at sikre, at hver skive af kød, der forlader vores faciliteter, er et resultat af ansvarlig praksis fra start til slut, fortæller Michael Sandholdt Sund, der blev udlært slagter i 1990’erne.

Siden har han været beskæftiget i Brobyværk, Nørre Broby, Vester Hæsinge og Nørre Søby, hvor han var i 20 år og varetog rollen som driftsleder.

I en tid, hvor slagteribranchen har oplevet mange fyringer og hvor sandheden er, at antallet af grise sidste år dalede til det laveste niveau i 30 år., er det naturligt at spørge Michael Sandholdt Sund, hvordan han vil bevare optimismen i sit nye job.
– Jeg mener, vi står på et rigtigt stærkt fundament. Selvom antallet af slagtninger på landsplan også faldt sidste år, så formåede vi at holde fast i det tal, vi nu har haft i flere år – nemlig cirka 200 ugentlige slagtninger. Faktisk er jeg så meget optimist, at jeg tror på vækst. Ikke mindst set i lyset af, at vi på flere områder har trodset nogle af de tendenser, som har vakt bekymring i branchen, fastslår direktøren og tilføjer så afslutningsvis.
– Dertil kommer så også, at vi har tilegnet os en stærk position i fødekæden. Vi har nemlig en aftale med vores leverandører om, at vi får først. Hvad der derefter er tilovers, går så til deres øvrige kunder. Vi har derfor en markant fordel i at have et stærkt og dedikeret samarbejde med trofaste landmænd.