Tonny Madsen A/S i Svendborg er nok et gammelt, hæderkronet firma i det sydfynske, men følger med tiden og nu gælder det om at arbejde så miljøvenligt som muligt. Således er to af lastbilerne i vognparken på nu i alt seks lastbiler i løbet af det senesteå?r blevet skiftet ud med to nye, der er mere miljøvenlige.

– Vi har købt to lastbiler af mærket Volvo. Det er en trækker og en containerbil med kran. De lever op til kravene i Euro 6, hvor de andre lever op til Euro 4, så de er noget mere miljøvenlige, bl.a. med særlige filtre, der bedre formår at rense udstødningen, fortæller Kenneth Mørk Hansen, der er fast chauffør på containerbilen.

Dækker hele fødekæden

Tonny Madsen A/S har sine lastbiler samlet på Skotlandsvej, hvorfra de kører ud som bindeleddet mellem alle aktiviteterne. Det er Genknus Fyn, som modtager byggeaffald fra andre, men også fra firmaets egne lastbiler, når nedbrydningsafdelingen med bl.a. en helt ny og moderne Hitachi nedrivningsmaskine er i gang.

Genknus Fyn har plads på Heldagervej ved Svendborg og Industrivej i Ringe. Her sørger andre maskiner for at fuldende nedbrydningen og få sorteret alt fra, der kan genbruges. En del af resten køres til kontrollerede affaldspladser, og det der kan brændes køres til kraftvarmeværker. Alt metal køres til TM Metal og Skrot på Kuopiovej i Svendborg, hvor den del af det er samlet. For to år siden overtog Tonny Madsen H. J. Hansen Genindvinding på Bod?vej og samlede så det hele på Kuopiovej med Per Dinesen som daglig leder af det.

Mange ansatte

– Vi er således med i alle led og kan få en effektiv udnyttelse af vore maskiner og lastbiler, siger Jørgen Skovgaard, der sammen med Helene Madsen i “kommandotårnet” på Skotlandsvej er med til at styre hele det vidtspændende foretagende.

– Vintermånederne er altid en lidt stille periode, men med de milde vintre har vi også gang i hjulene nu. Vi er i øjeblikket godt 40 ansatte, når vi regner alle afdelinger med. Det er foruden de allerede nævnte TM Havn og Flintholm Sten & Grus i Odense, som Tonny Madsen købte forrige år. Vi tager så ekstra mandskab ind efter behov, siger Jørgen Skovgaard.

En ny hal til udlejning, opført af genbrugsmaterialer, er nu blevet lejet ud til Svendborg Kommune, der har planer om at bruge den til sortering af biologisk affald.

TM Havn

TM Havn har en flåde bestående af graveflåden Kris, tre mindre flåder samt bugserfartøjet Chelone.

– Vi er i øjeblikket i gang med at opfære en ny bro og en læmole ved Fjellebroen ved Ulbølle, siger Stephan Skytte Jørgensen, leder af TM Havn. Derefter skal vi i gang med at opføre to nye molehoveder på Birkholmen. Så går turen til Roskilde og Holbæk, også med broprojekter. Så vi er pænt booket op de kommende måneder, siger Stephan Skytte Jårgensen.

Flintholm Sten & Grus

Flintholm Sten & Grus, som bl.a. råder over sandsugeren Sandholm og opererer ud fra Odense, fokuserer også på den grønne linje. To nyindkøbte gummigeder bruger kun halvt så meget brændstof, som de gamle gjorde.

Efter årstiden har vi travlt, og vi beskæftiger i øjeblikket 12 mand, fortæller driftsleder Claus Madsen. Når der kommer mere gang i byggeriet til foråret, får vi endnu mere travlt. Vi sejler både for os selv og andre kunder. Vi arbejder hele tiden på at skåne miljøet så meget som muligt. Således er vi nu gået i gang med at modernisere skibet, så det også bliver miljøvenligt. Ved at køre den grønne linje sparer vi penge og skåner miljøet, og miljøet spiller en stadig større rolle for vore kunder, siger afdelingsleder Claus Madsen.

———-

Tonny Madsen A/S – Skotlandsvej 3-? 5700 Svendborg – Tlf.: 6222 1414 – Mail: kontoret@tonny-madsen.dk – www.tonny-madsen.dk