Siden starten af 2019 har Søren Ambus Risbjerg fra RISBJERG EL&KØLETEKNIK haft ansvaret for al automation på ny 10000 kvadratmeter stor virksomhed i USA.

Det er ikke hver dag firmaer headhunter arbejdskraft fra Langeland, når opgaven hedder opførsel af ny virksomhed i USA.
Men det var lige nøjagtig hvad der skete for den 42-årige automationstekniker, Søren Ambus Risbjerg, der til daglig arbejder for Rudkøbing-firmaet RISBJERG EL & KØLETEKNIK.
En lokal forankret virksomhed, med afdelinger i både Rudkøbing og Svendborg, der laver alle former for tekniske installationer for såvel private som virksomheder. Lige fra totalløsninger inden for automation, elinstallation, ventilation, køleteknik og varmepumper til mindre installationer som stikkontakter og lampeophæng. Således har firmaet mere end 30 års erfaring med værdiskabende løsninger til private, industri, landbrug butikker og kontorer.
Søren Ambus Risbjerg blev altså i 2019 bedt om at påtage sig ansvaret for implementeringen af al automation på en nyopført virksomhed i den amerikanske stat, Georgia.
Arbejdsgiveren var og er det svenske firma, GEVEKO Markings, der siden 1924 har leveret vejmarkeringsmaterialer til store dele af verden.
I 2019 besluttede det svenske firma sig for at opføre en næsten 10000 kvadratmeter stor fabrik i byen Gainesville i industrikvarteret ”Gainesville Business Park”.

ANSVAR FOR ALT MED EL

— Ja, min opgave i den forbindelse var at sørge for at al automation kom til at fungere på fabrikken. Dimensionering, opbygning, programmering, samt udarbejdelse af den tekniske dokumentation for styringerne til de enkelte produktionsanlæg var en af hovedopgaverne. Men jeg har også bistået projektledelsen med udarbejdelse af krav og specifikationer til de enkelte hovedforsyningstavler rundt på fabrikken samt placeringer af disse mm. I øvrigt er vi ikke helt færdige derovre endnu, så jeg skal til USA igen senere. Men foreløbig har jeg rejst frem og tilbage imellem Danmark og USA otte gange, fortæller Søren Ambus Risbjerg, der i øvrigt fik tildelt opgaven igennem GEVEKO Markings afdeling på Langeland.
–Ja, de havde tiltro, at vi i RISBJERG EL&KØLETEKNIK kunne klare opgaven og jeg er i dag glad for at jeg tog imod den, siger Søren Ambus Risbjerg, der i forløbet fik følgeskab af de to kollegaer, Andreas og Jonas.
–I starten gik vi ud fra, at jeg udelukkende kunne benytte lokal amerikansk arbejdskraft, men det var ikke optimalt. Derfor bestemte vi os for at indkalde to dygtige kollegaer, som jeg er vant til at arbejde sammen med.

MASSER AF UDFORDRINGER

Søren Ambus Risbjerg lægger dog ikke skjul på, at tiden i det amerikanske også har været præget af en vifte af udfordringer.
–Ja, vi var vel ikke nogen, der havde regnet med at verden skulle blive ramt af en altomspændende og uhyggelig epidemi. Der måtte vi selvfølgelig hele tiden træffe de fornødne forholdsregler, men også rent arbejdsmæssigt var der en masse tilladelser, der skulle på plads. Heldigvis fik vi god assistance fra GEVEKO Markings i den forbindelse, fortæller automations-teknikeren.
Men også familiært har det været en udfordring for den 42-årige.
–Ja, jeg er jo gift og far til to små børn, som også gerne vil se deres far, så der har været perioder, hvor jeg virkelig glædede mig til at komme hjem. Men de har alle tre været super forstående.
Når Søren Ambus Risbjerg i dag skal lave status over sit foreløbige amerikanske eventyr, er han ikke i tvivl:
–Det har været hårdt, udfordrende, lærerigt, og virkeligt spændende. Jeg er glad for, at jeg blev tilbudt opgaven. Og så er jeg er stolt over de opgaver mine kollegaer og jeg har løst. Ikke mindst taget i betragtning af, at jobbet er foregået på den anden side af Atlanten og i en tid, hvor alt og alle er udfordret af COVID19-epidimien, slår han fast.

————-
RISBJERG EL&KØLETEKNIK
Ellehaven 4A
5900 Rudkøbing
Telefon: 62 50 10 72
www. Risbjerg-elogkol.dk
info@simonrisbjerg.dk
sr@simonrisbjerg.dk
sri@simonrisbjerg.dk