GMF-smeden Frank Pedersen i Gelsted har mageskiftet med børnene, men fortsætter som iværksætter. Senest med et autoværksted og en moderne vaskehal i Søndergade i Gelsted.
Fransk Pedersen er midt i tresserne. Han startede for mange år siden GMF A/S i Gelsted, hvor man bukker rør til fjernvarme. Virksomheden har en stor eksport til den europæiske fjernvarmebranche. Den er nu overdraget til børnene.
Med det på plads så har iværksætteren Frank Pedersen kastet sig over bilvask og salg af biler, nogle lidt ældre end andre.
– Jeg synes, at der manglede en bilvask i Gelsted, og da automekaniker Kaj Wozniak ville afhænde sit bilværksted i Søndergade, slog jeg til og købte den.

En museumsgenstand
– Vi fik handlet på hans kontor, som er en tidslomme, der stort set står som en museumsgenstand fra bilens barndom. Der trængte godt nok til at blive støvet af, men det venter vi med, siger Fransk Pedersen.
– Nu skal vi have bilvasken godt i gang, virksomheden hedder fortsat Autogården Gelsted, og på værkstedet skal jeg servicere og klargøre mine biler.
Frank Pedersem har en passion for gamle biler med historie. De har hidtil stået rundt omkring i Gelsted, men en del er nu parkeret og sat til salg ved vaskehallen og værkstedet.

Vask af biler
– Vores vaskehal er en af de mest moderne der er bygget til dato, siger Frank Pedersen. Den er effektiv, men det kan godt tage nogen tid, inden den kan dække huslejen.
– Jeg satser på at handle med lidt ældre og nyere biler og inviterer gerne kunderne ind i det gamle kontor. Her bugner det med tingeltangel fra en svunden tid. Mest gamle modelbiler, legetøj og sjældne reservedele.
– Skulle der komme et spand heste forbi, så kan vi sikkert også klare et par petroleumsforlygter til hestevognen.

———-
Autogården Gelsted – Søndergade 17 – 5591 Gelsted – Tlf.: 4027 8877 –
Mail: gmf@gmf.dk