Den 1. maj forlader optiker Steen Skov Andersen Nyt Syn Wichmann Optik i Svendborg for at gå på pension, og for at få en glidende overgang har indehaver Tommy Simonsen allerede pr. 1. januar ansat hans afløser, Sabine Lillesø.

Sabine Lillesø er 31 år og bor i Munkebo med mand og to børn. Her er hun også født og opvokset. Hun har gennemgået uddannelsen som optometrist, der varer tre et halvt år, i København og med praktik hos Nyt Syn i Nyborg. For to år siden blev hun færdiguddannet og fortsatte hos Nyt Syn i Nyborg et år, hvorefter turen gik til en optiker i Odense i et år.

Havde hørt godt om Svendborg

– Jeg ville gerne tilbage til en Nyt Syn butik og havde hørt meget godt om Svendborg og om Nyt Syn i Svendborg. Gennem min tid hos Nyt Syn i Nyborg kendte jeg også nogle af de ansatte i Svendborg, og derfor endte det med, at Tommy ansatte mig med henblik på, at jeg skal afløse for Steen og overtage hans kunder, siger Sabine Lillesø.

Hun kendte, inden hun kom til byen ved nytårsskiftet, ikke ret meget til Svendborg, men hun er faldet for byens charme og hyggelige steder og tager på ture i fritiden for at udforske det sydfynske.

Kursus i speciallinser

Sabine starter marts med at tage på kursus i København, hvor emnet er spciallinser, som kun to andre optikere har uddannet sig i. Sabine Lillesø har i øvrigt som speciale kosttilskud, så hun kan rådgive om kosttilskud til kunderne, hvis der er behov for eller ønske om det.

Mere farver i butikken

Tommy Simonsen overtog den velrenommerede butik i Kattesundet efter Kim Wichmann for et år siden og er faldet godt til og blevet godt modtaget af kunderne. Kim Wichmann trapper langtsomt ned og har stadig kunder, som han tager sig af et stykke tid endnu.

Den nye indehaver har besluttet at ”fejre” det første år med at få lidt mere farver ind i butikken.

– Vi har netop fået nogle nye stole, der liver lidt mere op end de gamle, og desuden forbedrer vi kundeservicen ved at tilbyde vores kunder gratis kaffe og vand med brus, siger Tommy Simonsen.

– Vi har stadig travlt, og det var også derfor, at jeg ansatte Sabine nogle måneder, inden Steen forlader os for at gå på pension. Nu har han og vi tid til at sætte Sabine ind i forretningsgangen, siger Tommy Simonsen.

Eksklusive briller

Tommy Simonsen var til messe i Paris i efteråret og fik masser af inspiration med hjem og nye brillestel, bl. a. en aftale om at forhandle det eksklusive mærke Chrome Hearts.

– Det lykkedes os at blive godkendt som forhandler af disse briller, der er er for de kunder, der vil have noget, der er anderledes, og hvor de kan være sikre på, at de er alene om at have sådan et stel. Vi sælger kun ét eksemplar af hvert stel, siger Tommy Simonsen.

Chrome Hearts er et amerikansk luksusbrand. Stellene er alle håndlavede i Japan. Mange af stellene er udsmykket med Sterling sølv, der gør stellene tunge at holde i hånden, men fantastiske at bruge. De føles ikke tunge at gå med, fordi meget af vægten ligger bag til øret og giver en helt unik vægtfordeling.

Abonnementsordning

Nyt Syn har et slogan, der siger: Hvorfor vente med nye briller, når man kan vente med betalingen.

– Nyt Syn-butikkerne har i en del år haft en abonnementsordning, hvor betalingen fordeles over 24 måneder. Det er blevet meget populært. Tidligere kostede det et gebyr og renter, men i dag er det ganske gratis. V i kalder ordningen 3 x 0, for der ikke er krav om udbetaling, der skal ikke betales gebyr og ej heller renter. Det bliver mere overkommeligt at købe briller af høj kvalitet på den måde, siger Tommy Simonsen.

————

NYT SYN Svendborg – Wichmann Optik – Kattesundet 4 – 5700 Svendborg – Tlf.: 6222 3001 – Mail: svendborg@nytsyn.dk – www.nytsyn.dk/svendborg