Hybrid Generator i Nørre Lyndelse oplever år for år en stigende vækst,
og målet er at blive en af verdens førende virksomheder inden for produktion
af mobile hybridgeneratorer. Et mål, som går hånd i hånd med grøn tænkning.

Rune Eilertsen, direktør og medindehaver af Hybridgenerator i Nørre Lyndelse, er en mand med et stort opfinder-gen og drive, der følger op på sin innovative tænkning.

Det har han overført og omsat i virksomheden, som fra at starte i det små helt tilbage i 2016 til i 2019 at rykke ind på adressen Nørrevang 15 i Nørre Lyndelse, hvor virksomheden i dag tæller 35 ansatte og oplever en stigende vækst. Virksomhedens kerneområde er produktion af mobile hybridgeneratorer.

– Det hele startede faktisk noget tidligere hjemme i garagen, men idet der har været et stort udviklingsarbejde, er der blevet brugt noget tid. Men da der er et kæmpe marked for vores produkter, har vi siden den officielle start hele tiden vokset os større, fortæller Rune Eilertsen og oplyser, at Hybridgenerators overskud før skat har været mere end fordoblet år for år siden starten.

Grøn og genial løsning
En hybridgenerator er i stand til at kunne levere strøm alle steder, hvor der er ringe – eller ingen – adgang til gængse strømkilder. Men til forskel fra den traditionelle generator, der leverer strøm fra en dieselmotor og skal køre konstant, så længe der er behov for strøm, leverer hybridgeneratoren strømmen fra en batteripakke og overgår kun til diesel, når batterierne skal oplades.

– Det giver en besparelse på diesel helt op til 80 procent. Samtidig skåner man miljøet og skaber mere effektivitet, da hybridgeneratorerne via et kommandocenter overvåges 24/7, hvorved der kan handles hurtigt, hvis der for eksempel er problemer ved motorstart, forklarer Rune Eilertsen.

Han pointerer videre, at der er kundeadgang til denne overvågning, og at batterierne, der indgår i hybridgeneratoren, er af typen LTO, der er meget sikre i både drift og holdbarhed. De virker ned til minus 45 grader og er eksplosionssikre. Desuden indeholder batterierne ikke kobolt og kan holde til 10 gange flere opladninger end nutidige batterier til elbiler.

Tæt på kunderne
Hybridgeneratorerne bygges op på et trailer-chassis, inden det til sidst bliver indbygget i et kabinet som en mobil løsning.

– Vores mission er at passe på naturen, men samtidig er vores produkt med til at reducere økonomiske omkostninger og frigøre ressourcer hos kunderne, siger Rune Eilertsen.

Kunderne er blandt andre vindmølleindustrien og entreprenører, men også inden for filmproduktion er Hybridgenerator i spil. Og Hybridgenerator har hele tiden fokus på markedet og sætter sig ind i kundernes behov for hele tiden at udvikle og dygtiggøre sig på området.

– Vi er tæt på kunderne i alle faser. Lige fra rådgivningen, hvor alle behov og ønsker belyses, til alle processer i praksis, hvor vores servicemand kører frem og tilbage mellem kundernes lokationer, siger Rune Eilertsen.

80 procent af Hybridgenerators aktiviteter sker gennem udlejning, og på salgssiden er således både Tyskland og Norge inde i billedet.

Drevet af en stor vision
Rune Eilertsen, som oprindelig er nordmand og har en fortid som IT-chef, har som nævnt altid været drevet af trangen til at opfinde og udvikle idéer. Således har han også på et tidspunkt bygget sit eget fly. Og med Hybridgenerator har endnu en idé fået vinger.

– Først ser man et behov og får en idé, og så skal man være stædig og holde ved. Og når det hele bærer frugt, er det jo en kæmpe tilfredsstillelse, siger Rune Eilertsen.

Og visionen for Hybridgenerator står skarpt og klar:

– Vi vil holde fokus på hele tiden at være en af verdens førende udbydere af mobile hybridgeneratorer til alle de steder, hvor vi kan bidrage til en bedre verden ved at bruge mere grøn energi i stedet for fossile brændstoffer.