Det er gedigen kvalitet, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken materialernes kvalitet eller arbejdets udførelse, der er kendetegnende for det nu to år gamle samarbejde mellem en tømrer og en blikkenslager om at fremstille kviste i firmaet CAMA Kviste på Tåsinge.

– Vi kendte hinanden ret godt, og for godt to år siden besluttede vi at oprette firmaet, hvor navnet bygger på vores fornavne, fortæller tømrermester Max Hansen, der har drevet tømrerforretning siden 2005 og blikkenslager Carsten Eriksen, der også har firmaet CE Multiservice. Carsten Eriksen har mere end ti års erfaring med at fremstille kviste for andre firmaer.

Skræddersyede kviste

Det er altså to erfarne herrer, der gik sammen om at fremstille kviste, som er skræddersyet efter kundens behov og ønsker og af høj kvalitet. Således er f.eks. zinkpladerne, der oftest bruges ved fremstilling af kviste, 0,8 mm tykke, så der er tale om noget, der kan holde meget længe. Alle materialer er CE godkendte.

Kvistene bliver fremstillet i værkstedet hos tømrermester Max Hansen på Bjerrebyvej, og derfra bliver de på en trailer kørt ud til kunden, hvor de bliver monteret med det samme. Det betyder, at taget ikke skal stå åbent i dage eller uger, men kun i få timer. Inden kvisten ankommer til huset eller lejlighedskomplekset, er forarbejdet gjort, så kvisten ved hjælp af en lastbilkran kan sættes på plads. Derefter går monteringsarbejdet i gang, og når huset er beskyttet mod vind og vejr igen, kan den endelige finpudsning ske.

Behov for udvidelse

Firmaet har haft travlt, og allerede efter to år er pladsen blevet lidt for trang i værkstedet. CAMA Kviste går derfor snart i gang med at udvide med 500 kvadratmeter.

– Vi fremstiller og leverer kviste for kunder i hele Danmark fra Brønderslev til København, siger Max Hansen og Carsten Eriksen.

– Vi har allerede nu gode og troværdige samarbejdspartnere. Private, byggemarkeder, arkitektfirmaer, tømrerfirmaer, entreprenører og offentlige instanser er blandt vores tilfredse kunder. Vi får en forespørgsel og giver så et tilbud. Vi er meget konkurrencedygtige på både pris og kvalitet.

– Vi er fast kun os to på værkstedet, og så trækker vi på de fem svende, der er ansat i tømrerfirmaet, og vi hyrer ekstra arbejdskraft ind efter behov. Det gør, at vi ikke har, hvad vi kalder for ”dumme” timer, d.v.s. timer, hvor der ikke er arbejde nok til alle. Det giver en meget effektiv udnyttelse af arbejdstiden med konkurrencedygtige priser til følge, siger de to kompagnoner.

Også fredede bygninger

CAMA Kviste foretager selv den fornødne opmåling til en kvist og monterer den selv. Firmaet er også god til at udskifte gamle kviste i fredede bygninger, hvor der stilles store krav til et uændret udseende af bygningen. God rådgivning er også et vigtigt element, hvis kunden skal blive fuldt ud tilfreds med resultatet. F.eks. kan det for at få den bedst mulige udsigt fra kvisten være en fordel også at sætte vinduer i siden af kvisten.

Total-løsninger

I kraft af deres uddannelse kan de levere færdige løsninger, hvori kan indgå f.eks. udskiftning eller etablering af tag, tagrender m.m. Der er heller ingen begrænsninger i, hvor stor en ordre må være.

– I byerne er behovet for lejligheder stort, og i bygninger, hvor der er uudnyttet loftskapacitet, såkaldte tørlofter, bliver disse lofter inddraget til boliger, og for at få et godt lysindfald er det en god idé at sætte kviste op, så kviste bliver stadig mere populære, siger Max Hansen og Carsten Eriksen.

CAMA Kviste arbejder mest i zink, alu eller kobber og leverer alle slags kviste og karnapper så som tagstenskviste, cirkelkviste, saddeltagskviste, altankviste og fladtagskviste.

———–

CAMA Kviste I/S – Bjerrebyvej 134 – Tåsinge – 5700 Svendborg – Tlf.: 2620 3783 – Mail: carsten@camakviste.dk – www.camakviste.dk